Újságírói díjak leltek gazdára Kolozsváron

2014.03.17.

A Keresztény Szó és a Világhírnév Kiadó által szervezett szombat délutáni (február 21.) újságírói kerekasztalon az egyházi és közéleti média kapcsolatairól, közös ablakairól, átjárhatóságáról, az újságírói felelősségről, a fiatalok és lelkes kezdeményezők felkereséséről és az öröm által átitatott közösségítő munkáról cseréltek eszmét Kolozs, Maros és Hargita megyei publicisták.

A Keresztény Hírnév címet viselő nagy­családias jellegű értekezleten két díjat is átadtak. A Keresztény Szó szerkesztőségének nívódíját Simon Ilona, az RTV Kolozsvári Stúdiójának munkatársa kapta a folyóiratban 2013-ban megjelent magas színvonalú meselélektani sorozatáért.

Simon Ilona munkásságát a lap főszerkesztője, Bodó Márta méltatta. A Fehér Holló Médiaklub 600 lejes Szórványhűség-díját Főcze János, a Transindex munkatársa kapta Hajnali ingázók – „Ha végzek a sulival valaha, örökké csak aludni fogok” című riportjáért. A 600 lejes díjat a Fehér Holló Médiaklub tagsága (Tamási Attila – Bányavidéki Új Szó; Sarány István – Hargita Népe; Ambrus Attila – Brassói Lapok; Bodolai Gyöngyi – Népújság; Ötvös József – Üzenet; Szilágyi Szabolcs – Kolozsvári Rádió; Bodó Márta – Keresztény Szó; Lőwy Dániel – Amerikai Magyar Népszava; Oláh-Gál Róbert – a Természet Világa külső munkatársa; Benkő Levente – Művelődés; Szabó Csaba – RTV Kolozsvár) saját zsebéből állta. „Reméljük, hogy Főcze János továbbra is a terepriportok bűvkörében marad, és lesznek még szép számmal olyan témái, amelyek emberi sorsokat befolyásolnak majd jobb irányba” – mondta a díj átadásakor Szabó Csaba, a Fehér Holló Médiaklub alapítója.

 Fehér Holló Press